Activeer Two Factor Authentication
Vorige week zagen we in het nieuws berichten over een nieuwe zoekmachine waarmee je kon controleren of uw e-mailadres en wachtwoord in het verleden gelekt waren. Het ging niet over een nieuw lek maar om een verzameling van verschillende lekken uit het verleden waar nu in gezocht kon worden. Deze database bevat maar liefst 1,4 miljard e-mailadressen en wachtwoorden van eerdere lekken bij bijvoorbeeld DropBox en Adobe. Ook nieuwe lekken zijn in de toekomst niet uit te sluiten. Daarom hebben we in onFact enkele updates gedaan zodat u uw account beter kunt beveiligen:
Two Factor Authentication
Met Two Factor Authentication mag iemand anders zelfs uw wachtwoord weten, dan nog kunnen zij niet inloggen in uw account. Er wordt een tweede laag toegevoegd aan uw inlogprocedure: na het inloggen moet u een extra code ingeven die gegenereerd wordt op uw smartphone. Iemand die uw gebruikersnaam en wachtwoord online gevonden heeft, kan dus niet inloggen in uw account zonder uw smartphone.
Gebruik van sterke wachtwoorden
Ook hebben we een analysefunctie toegevoegd dat uw huidig wachtwoord analyseert op sterkte. Hiermee kunt u zelf een zo sterk mogelijk wachtwoord kiezen dat niet snel geraden of gehackt kan worden. Voor alle duidelijkheid: wij kunnen geen wachtwoorden zien, deze zijn beveiligd opgeslagen in onze databank, deze analyse gebeurt voor uw versleuteld wachtwoord naar onFact wordt gestuurd.
Gebruik unieke wachtwoorden
Gebruik op verschillende websites verschillende wachtwoorden. Wanneer er een datalek zou plaatsvinden bij een bepaalde website, zijn deze gegevens nutteloos voor andere websites. Dit is natuurlijk heel moeilijk te onthouden, maar een password manager kan hier een oplossing voor zijn.
U kan deze nieuwe functies vinden door rechtsboven in onFact naar “Persoonlijke instellingen” te gaan. Aarzel bij vragen niet om ons te contacteren via support@onfact.be.