29 Feb 2024

Verhoogde kostenaftrek van 120% voor e-facturatiesoftware

Verhoogde kostenaftrek van 120% voor e-facturatiesoftware

Vanaf 01/01/2026 zullen btw-plichtige ondernemingen elektronische facturen moeten uitschrijven voor hun b2b-handelingen. Om een e-factuur te maken, te verzenden en te ontvangen kan je gebruik maken van specifieke software zoals onFact. Als extra stimulans voor ondernemingen om een dergelijk programma te gaan gebruiken, wordt de kost hiervoor tijdelijk 120% aftrekbaar.

onFact wordt nu nog voordeliger

Dat lees je goed, want je onFact-abonnementsfactuur (factuurdatum vanaf 01/01/2024) komt ook in aanmerking voor deze tijdelijke gunstmaatregel! Om ondernemers te ondersteunen in de omschakeling naar e-facturatie, voorziet de overheid extra fiscale maatregelen. Zo zal er een verhoogde kostenaftrek van 120% gelden voor de aanschaf van of abonnement op een facturatiepakket dat e-facturatie mogelijk maakt. Deze verhoogde aftrek geldt vanaf aanslagjaar 2025 (bij belastbare periode vanaf 01/01/2024) en eindigt vanaf aanslagjaar 2029. 

Val je als onderneming onder de categorie ‘kleine vennootschappen’, dan zal deze verhoogde aftrek ook van toepassing zijn in de vennootschapsbelasting.

Ben je al actief op PEPPOL?

Met onFact maak je erg eenvoudig e-facturen. Je verzendt én ontvangt ze via PEPPOL rechtstreeks vanuit je onFact-account. Gebruik van PEPPOL voor e-facturatie is inbegrepen in onze betalende abonnementsformules. Nog niet aangesloten op PEPPOL? Ontdek hier hoe je je in twee kliks kan aansluiten.

Probeer onze software gratis uit